KPSS 2025/1 NİTELİK KODLARI VE ANLAMLARI SORGULAMA | KPSS merkezi atama 3003, 7315,7326,7364,7303 nitelik kodu ne anlama gelir, ne demek?

“`html



KPSS nitelik kodları, 2025/1 merkezi atama süreci ile birlikte sıkça araştırılmaya başlandı. Özellikle KPSS 3003, 7315, 7326, 7364 ve 7303 nitelik kodlarının ne anlama geldiği merak edilen konular arasında. KPSS 2025/1 tercihleri, ÖSYM tarafından belirlenen takvim çerçevesinde AİS (Aday İşlemleri Sistemi) portalı üzerinden gerçekleştirilecek. Tercih edecek olan adayların, tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” kısmını dikkatlice incelemeleri elzem. Peki, KPSS 3003, 7315, 7326, 7364 ve 7303 nitelik kodları neleri ifade etmektedir? İşte detaylar:



KPSS 2025/1 TERCİH NİTELİK KODLARI LİSTESİ

3003 NİTELİK KODU: Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olmak gerekmektedir.

7315 NİTELİK KODU: İCRA MEMURU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na ait bu pozisyona başvuracak adayların, Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereğince başvuru tarihinden önce 30 yaşını doldurmamış olmaları beklenmektedir. (Öğrenim koşulunu yerine getiren ve 11 Temmuz 1994 sonrasında doğanlar bu pozisyonu tercih edebilir. 10 Temmuz 1994 tarihinde ya da öncesinde doğanların tercihleri geçersiz sayılacaktır.)

7321 NİTELİK KODU: APRON MEMURU

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait Apron Memuru pozisyonuna başvuracak adayların aşağıdaki özelliklere sahip olmaları gerekmektedir:

  • a) Renk körlüğü, ileri derecede işitme kaybı/görme bozukluğu, epilepsi, kekemelik gibi biyolojik rahatsızlıkları bulunmamalıdır.
  • b) Aşırı psikolojik hassasiyet ve davranış bozukluğu gibi rahatsızlıkları olmamalıdır.
  • c) Yukarıdaki şartlara uygunluğunu belgeleyen bir “Sağlık Kurulu Raporu” almış olmalıdır.


6225 NİTELİK KODU: MEB onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası sahibi olmak, bu nitelik için yeterlidir. MEB’den onaylı Bilgisayar Programcısı veya Bilgisayar Analist Programcı sertifikası olanlar da başvurabilir. Ayrıca, zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar derslerini tamamlayan ve bunu belgeleyen adaylar, bu nitelikten faydalanacaktır.

7368 NİTELİK KODU: Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde çalışacak personel, atandıkları iş yerinde minimum beş (5) yıl görev yapmadan yer değişikliği talebinde bulunamaz. Adayların tercih yaparken bu durumu göz önünde bulundurması önemlidir.



7322 NİTELİK KODU: DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde çalışacak adaylar, atandıkları iş yerinde en az dört (4) yıl görev yaptıktan sonra yer değişikliği talebinde bulunabilirler. Ayrıca, 7300 nitelik kodlu pozisyonlarda çalışacakların, vardiyalı çalışıp çalışmayacakları ya da vardiya düzenlerinin, bağlı oldukları havalimanının çalışma saatlerine göre değişiklik göstereceğini unutmamaları gerekmektedir. Örneğin, Tekniker (Elektronik) pozisyonuna atanacak adayların, Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli Sertifikası’na uygun kriterlerden en az birini sağlamaları gerekmektedir:

  1. İngilizce dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından en az 50 puan almış olmaları ya da uluslararası düzeydeki eşdeğer bir sınavdan bu puana denk bir sonuca ulaşmaları gerekmektedir.
  2. Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarından birinden İngilizce dilinde orta düzey dil eğitim sertifikası almak.
  3. Ortaöğretim ya da yükseköğretim sırasında İngilizce dilinde hazırlık eğitimi aldığını belgelemek.


7326 NİTELİK KODLARI: HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın personel alımıyla ilgili yönetmeliklerinde belirtilen şartlara göre, kadrolara atanacak olan adayların, atandıkları birim içinde iki yıl süre ile görev yapma zorunluluğu vardır. Bu süre içerisinde izinli geçirilen zaman, fiili çalışma süresinden sayılmayacaktır. Adayların bu şartları göz önünde bulundurarak tercih yapmaları büyük önem taşımaktadır.

DİĞER NİTELİK KODLARI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ



NİTELİK KODU NEDİR?

Tercihler yapılırken, arzulanan kadro ve pozisyonların listelerinde “Aranan Nitelik Kodları” bölümünde belirtilen kodların dikkatlice gözden geçirilmesi oldukça önemlidir. Adayların öncelikle mezun oldukları alan veya program ile ilgili bilgileri sistem üzerinden kontrol etmeleri, yapacakları tercihlerin geçerliliği açısından kritik bir adımdır.



“`

Related Posts

Ehliyet yenileme son tarih ve başvuru ücreti 2025 | Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır, evraklar neler? Sürücü belgesi yenileme ne zaman bitecek? Eski tip ehliyet değiştirme başvurusunda son gün yaklaşıyor!

Ehliyet yenileme son tarih 2025, Temmuz ayının ilerlemesiyle beraber, vatandaşların da yoğunlaştığı konulardan oldu. Eski tip sürücü belgesi kullanan 3,5 milyon kişi, belirlenen tarihe kadar ehliyetlerini yenilemezse belgeleri geçersiz olacak. Ehliyet yenileme evrakları ile beraber sürücü belgesini yenilemek isteyenler Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya “nvi.gov.tr” üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor. Öte yandan bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanılabiliyor. Peki, ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır, evraklar neler? Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son tarih hangi gün? İşte, ehliyet yenileme son başvuru tarihi ve ayrıntılar.

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

BİLSEM sonuçları açıklandı mı 2025? BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir?

2024-2025 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulamaları, 21 Aralık 2024- 1 Mart 2025 tarihleri arasında tamamlandı. Sonuçlar da 7 Mart itibarıyla erişime açıldı. Bununla birlikte BİLSEM bireysel değerlendirme uygulamaları ne zaman sorusu da gündeme geldi. BİLSEM bireysel değerlendirme yetenek sınavları 14 Nisan – 27 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Peki, BİLSEM sonuçları açıklandı mı 2025? BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? İşte Bilsem sonuçları sorgulama ekranı…

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Doktor Mucize” operasını sahneledi

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Doktor Mucize” operasını sahneledi

İsrail NATO ülkesi mi? İsrail ve İran NATO üyesi mi?

İsrail ve İran NATO ülkesi mi sorusu, savaşı yakından takip eden pek çok kişinin kafasındaki soru işareti olmaya devam ediyor. NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü), 4 Nisan 1949’da 12 kurucu ülkenin katılımıyla kurulmuş uluslararası bir askeri ittifaktır. Günümüzde (2025 itibarıyla) 32 üye ülkesi bulunmaktadır. Peki, İran ve İsrail NATO ülkesi mi? NATO ülkeleri kimler? İşte, o ayrıntılar

AYT puanı TYT puanını düşürür mü? AYT’den düşük puan alınca TYT puanı da etkilenir mi?

AYT puanı TYT puanını düşürür mü sorusu, AYT’den çıkan binlerce adayın araştırdığı konu olmaya başladı. TYT sınavı iyi geçen ancak AYT sınavında başarı elde edemeyen binlerce vatandaş, AYT puanı TYT’yi düşürür mü sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, AYT puanı TYT puanını düşürür mü? AYT’den düşük puan alınca TYT puanı da etkilenir mi? İşte, o detaylar