Yurt dışından gelen ürünlerde sağlık riski: Bakanlık harekete geçti

Yurt Dışından Alınan Ürünler Tüketici Sağlığını Tehdit Ediyor

Son günlerde, yurt dışından satın alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında sıkça yer almaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından gerçekleştirilen laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarında satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunluğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı belirlendi.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk kategorilerindeki birçok üründe yüksek oranda kanserojen ve toksik madde bulunması, Türk tüketicileri arasında endişeye neden oldu.

Türkiye’deki e-ticaret siteleri, pazar yerleri ve mağazalar, güvenli satış yapabilmek için sıkı denetimlere tabi tutulmaktadır. Ancak yurt dışından ithal edilen bazı ürünler, risk taşımasına rağmen Türkiye pazarına giriş yapabilmektedir.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Artan yurt dışı e-ticaret platformlarından yapılan alışverişler ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliği konusunda diğer kurumlarla beraber analiz ve test süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

Bakanlık tarafından ilk etapta oyuncak ve bebek ürünleri ile ayakkabı, tekstil ve deri ürünleri gibi yüksek riskli kategorilerde güvenlik testleri başlatıldı.

AB uygulamalarında olduğu gibi elde edilen test sonuçları değerlendirilerek ek tedbirler alınacak ve risk taşıyan ürünler için ek testler istenecektir.

Tüm ürünlerin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretilmesi ve standartlara uygun olması gerektiği unutulmamalıdır.

Related Posts

Su Patlağı Elektronik Mağazasını Bastı

Elmadağ’da ASKİ ekiplerinin onarımdan sonra akan su, bir elektronik mağazasına zarar verdi.

Fransa’ya iki tekerlekli ihracatı 50 katına çıktı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nden derlenen bilgilere göre, ocak-haziran döneminde otomotiv endüstrisinin ihracatı yaklaşık yüzde 13 artışla 19 milyar 986 milyon 716 bin dolar oldu. Yılın ilk yarısında Türkiye’nin 131 milyar 440 …

Meclis’ten geçti, fiyatlar artacak… İşte zamlı araç fiyatları

Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yönelik değişiklik öngörülen kanun teklifi Meclis’te oylandı ve kanunlaştı. Pick-up araçların ÖTV’si yüzde 4’ten yüzde 50’ye çıktı.

Muğla’yı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Düştü

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısı 2025’in ilk 6 ayında %5 azaldı, en büyük düşüş İngilizlerde.

Sarıgöl’de Tarım İşçilerinin Ücretleri Belirlendi

2025 yılı üzüm sezonu için tarım işçilerinin yeni ücret tarifesi açıklandı. Ücretler 1000 TL’den başlıyor.

AB’de Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Eurostat’a göre AB’de bireylerin ortalama çalışma süresi 37,2 yıl, en uzun süre Hollanda’da.