Starlink, uydu internet donanımını ücretsiz hale getirdi

SpaceX’in Starlink adlı uydu internet hizmeti, kullanıcılar için donanım maliyetlerini sıfırlayan yeni bir abonelik modeli sunuyor. Şirketin başlattığı 12 aylık konut interneti planı, belli bölgelerde 349 dolarlık tek seferlik donanım ücretini tamamen kaldırarak abonelere uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Hem de aylık ücretleri artırmadan.

Yeni kampanya dahilinde kullanıcılar, ekipmanı 30 gün boyunca deneyip memnun kalmazlarsa hiçbir ek ücret ödemeden iade edebiliyor. Ancak 30 gün sonrasında hizmet adresini değiştirmek veya aboneliği erken iptal etmek istediklerinde, donanım ücreti orantılı olarak iade ediliyor.

Bazı bölgelerde yoğun talep nedeniyle yaklaşık 100 dolarlık bir “talep ücreti” uygulanabiliyor. SpaceX, bu uygulama ile yoğun kullanılan bölgelerde altyapı yükünü dengelemeyi amaçlıyor.

Daha fazla kullanıcı hedefleniyor

Bu yeni model, özellikle kırsal kesimde internete erişim konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Yüksek donanım maliyetleri nedeniyle hizmete ulaşamayanlar, artık yalnızca aylık abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden faydalanabiliyor.

12 aylık konut planı geçtiğimiz ay bazı ülkelerde sessizce başlatılmıştı ancak şimdi daha geniş bir kitleye yayılmış durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi belirli bölgelerde ve çoğu Avrupa ülkesinde bu abonelik modeli sunuluyor. Fakat Hırvatistan gibi bazı ülkelerde kampanya, daha yavaş bir bağlantı sunan Starlink Mini cihazı için geçerli.

SpaceX’in bu adımı, daha fazla abone çekmeyi ve donanım maliyetlerinden kaynaklanan giriş engelini kaldırmayı amaçlıyor. Görünüşe göre firma, aylık sabit gelirini artırarak donanım maliyetlerini dengelemeyi planlıyor.

Starlink internet hizmeti, Avrupa’nın birçoğunda aktif olsa da Türkiye halen bu hizmetin dışında bulunuyor. Starlink’in resmi internet sitesinde Türkiye, hizmet sunulan ülkeler listesinde henüz yer almıyor ve uzunca bir süredir düzenleyici onay beklediği belirtiliyor. Türkiye’ye gelmemesinin sebebi olarak BTK’dan alınması gereken lisanslar ve pazar dinamikleri gösterilebilir.

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Yeni nesil Siri, performansı ile şaşırtabilir!

Apple CEO’su Tim Cook, 2025 ikinci mali çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda; şirketin Apple Intelligence çatısı altında geliştirdiği yeni Siri özelliklerinin gecikeceğini açıkladı. Cook teknolojinin halen istenen kalite düzeyine …

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

Orta segment karışacak: OPPO Reno 14 performans testinde!

OPPO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Reno 14 modelini kullanıcıların beğenisine sunacak. Son gelişmeler ürünün performans testlerinde göründüğünü gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar …

Spotify, 2025 yılına gelir rekoruyla başladı!

Spotify 2025 yılının ilk çeyreğinde, hem abone sayısı hem de gelir bakımından şimdiye kadarki en yüksek rakamlarına ulaştı. Ocak-Mart döneminde platforma 5 milyon yeni ücretli kullanıcı katıldı ve toplam premium abone sayısı 268 milyona çıktı. Geçen …